skip to Main Content

Capaciteit ziekenhuizen

Beste aanstaande ouders,

Elke zwangerschap en bevalling is een grote en bijzondere gebeurtenis. Alle verloskundig zorgverleners verlenen met toewijding de best mogelijke zorg aan moeder, partner en kind. Iedere aanstaande ouder heeft recht op die zorg. Vanwege het landelijke personeelstekort in de gezondheidszorg informeren wij je over de situatie in de regio Utrecht.

In de regio Utrecht is er op dit moment een personeelstekort onder verpleegkundigen kraamverzorgenden en ambulancepersoneel. Alle zorgverleners staan dagelijks met elkaar in contact
om ervoor te zorgen dat alle aanstaande moeders de zorg krijgen die zij nodig hebben. Thuis of in het ziekenhuis.

Als er voor de bevalling geen medische indicatie is, is een thuisbevalling een goede optie. Uit onderzoek blijkt dat een thuisbevalling net zo veilig is als een bevalling in het ziekenhuis. Je verloskundige en een kraamverzorgende ondersteunen je tijdens de bevalling. Wil je in het ziekenhuis bevallen? Dan kan het gebeuren dat je niet in het ziekenhuis van je eerste voorkeur kan bevallen. De verloskundige gaat op zoek naar een beschikbare plek, bij voorkeur en meestal in, maar soms ook buiten de regio Utrecht. Heb je een medische indicatie voor de bevalling? Ook dan zoekt je verloskundige een beschikbare plek voor de bevalling.

Alle zorgverleners in de regio werken nauw samen om ervoor te zorgen dat je altijd kunt rekenen op de zorg die nodig is. Ook in een acute situatie.
Heb je vragen? Zit je ergens mee? Of wil je meer weten? Bespreek dat met je verloskundige tijdens de controle.

Met vriendelijke groeten,

De verloskundigen van de Lekbrug